Nieuws

Nieuwe dementieprojecten gaan van start.

Op 20 september in de week van de Dementie vindt in de bibliotheek van Bladel de eerste dementiemarkt plaats. Cultuurplaza de Kempen is ook aanwezig met een stand en laat daar het nieuwe dementieproject zien wat ontwikkeld is in samenwerking met lokale kunstenaars.

Het ZIG-ZAG-ZELFJE is een project voor ouderen met dementie en basisschoolkinderen (eerder het project huis van Heden en Verleden genoemd): Ouderen met dementie en basisschoolleerlingen gaan een verbinding aan en door middel van spel, beeldend werk, taal en muziek komen ze samen tot een portret van de oudere met dementie. Dit leidt enerzijds tot meer begrip, kennis en vaardigheden van de leerling en anderzijds tot meer prikkels, contactmomenten en activering van de oudere met dementie. DISCIPLINES Door tekenen, literatuur, muziek en handvaardigheid in één project te combineren, wordt er een rijk scala aan verschillende prikkels voor de ouderen met dementie aangeboden. De opdracht sluit aan de belevingswereld van de basisschoolleerling (denk in dit projectaan het maken van een Elfje, een dichtvorm die veel op de basisscholen wordt toegepast).

 

 

Inez SwinkelsNieuwe dementieprojecten gaan van start.
Share this post