Nieuws

In de week van 22 t/m 27 oktober 2017 vindt in het TechniekHuys in Veldhoven een zeer bijzonder imposante expositie plaats ter gelegenheid van het 35-jarig b estaan van het Meccano Gilde.Een expositie voor zowel oud als jong en gratis toegankelijk. Via onderstaande link is een kort filmpje te bekijken over deze expositie.

https://youtu.be/58njvlUIwN0

Cultuurplaza de Kempen biedt tevens een naschools aanbod aan voor leerlingen van de groepen 6-7-8 van het basisonderwijs.

Meccano is techniek, Meccano is bouwen en Meccano is voor jongens en meisjes!! Van racewagens en helikopters tot robots en gebouwen. Je kunt zelfs de Eifeltoren en het Empire State Building maken. Bouwen met Meccano is niet alleen leuk, maar je krijgt er ook nog eens technisch inzicht van. Erg handig bij de rekenles. Samen met Meccano experts ga je een middag aan de slag.

Wanneer:            woensdag 25 oktober van 14.00 – 15.30 uur

Waar:                    TechniekHuys Veldhoven, De Run 42-50

Kosten:                 € 3,50

Aanmelden:       mail naar info@cultuurplazadekempen.nl vóór 11 oktober

Affiche Meccano

lees verder
Inez Swinkels

Nieuwe dementieprojecten gaan van start.

Op 20 september in de week van de Dementie vindt in de bibliotheek van Bladel de eerste dementiemarkt plaats. Cultuurplaza de Kempen is ook aanwezig met een stand en laat daar het nieuwe dementieproject zien wat ontwikkeld is in samenwerking met lokale kunstenaars.

Het ZIG-ZAG-ZELFJE is een project voor ouderen met dementie en basisschoolkinderen (eerder het project huis van Heden en Verleden genoemd): Ouderen met dementie en basisschoolleerlingen gaan een verbinding aan en door middel van spel, beeldend werk, taal en muziek komen ze samen tot een portret van de oudere met dementie. Dit leidt enerzijds tot meer begrip, kennis en vaardigheden van de leerling en anderzijds tot meer prikkels, contactmomenten en activering van de oudere met dementie. DISCIPLINES Door tekenen, literatuur, muziek en handvaardigheid in één project te combineren, wordt er een rijk scala aan verschillende prikkels voor de ouderen met dementie aangeboden. De opdracht sluit aan de belevingswereld van de basisschoolleerling (denk in dit projectaan het maken van een Elfje, een dichtvorm die veel op de basisscholen wordt toegepast).

 

 

lees verder
Inez SwinkelsNieuwe dementieprojecten gaan van start.
adminnieuws